Czy wiesz jak zrobić przyjęcie niespodzianka aby było naprawdę niepowtarzalne i wyjątkowe? Dziś przygotuję wystrzałowe pyszne lizaki pokryte czekoladą i ozdobione kolorowym cukrem.
Składniki![Składniki na ciasto pops](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sQM3jxX8qiXDW45KyHeXVJA0dIrwzrvCpDOQLMLn7RZmGgFSe3Xns9eCTXx-wkYY_prCkiZTxwReFp0KTbOMq4rJhjn6z3GyL95IDDGFLvob1o3Qv1WX0E907IeDAl1Z8ugQRNLCv0N0nft99rEczQblXkIw=s0-d)
- 1 placek z ciasta biszkoptowego
- 250 g dżemu morelowego
- 100 g białej czekolady
- białko jaja
- 150/200 g cukru pudru
- 2 krople soku z cytryny
- różne dekoracje
Przygotowanie
Dokładnie pokrusz biszkopt. Z pokruszonego ciasta uformuj równe kulki.
Umieść je w zamrażarce lub w lodówce na 15 minut.
Czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Uważaj, aby jej nie przypalić!
W końcu zanurz lizaki w czekoladzie. Posyp kolorowymi posypkami. To jest danie na idealne przyjęcie niespodziankę!
Daj mi znać, jak poszło Ci z Cake pops.
Do zobaczenia!
0 komentarze:
Prześlij komentarz