wtorek, 1 lipca 2014

[KuchniaAngie] Cake pops


cake pops
Czy wiesz jak zrobić przyjęcie niespodzianka aby było naprawdę niepowtarzalne i wyjątkowe? Dziś przygotuję wystrzałowe pyszne lizaki pokryte czekoladą i ozdobione kolorowym cukrem.


SkładnikiSkładniki na ciasto pops

  • 1 placek z ciasta biszkoptowego
  • 250 g dżemu morelowego
  • 100 g białej czekolady
  •  białko jaja
  •  150/200 g cukru pudru
  • 2 krople soku z  cytryny
  • różne dekoracje

Przygotowanie

Dokładnie pokrusz biszkopt. Z pokruszonego ciasta uformuj równe kulki. 
Umieść je w zamrażarce lub w lodówce na 15 minut.
przygotowanie pasty cukrowejPrzygotuj lukier z białek, cukru pudru i odrobiny soku z cytryny.

Czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Uważaj, aby jej nie przypalić!
13_preparazione2W przygotowane kulki wbij patyczek. Następnie zanurzyć kulki w lukrze i umieścić je w lodówce do schłodzenia.
W końcu zanurz lizaki w czekoladzie. Posyp kolorowymi posypkami. To jest danie na idealne przyjęcie niespodziankę!
13_decorazione



Daj mi znać, jak poszło Ci z Cake pops.

Do zobaczenia!

0 komentarze:

Prześlij komentarz