Dziś zapraszam na kolejny przepis! Tym razem jest to coś romantycznego.
Dziś chcę poświęcić przepis wszystkim zakochanym! Wszyscy są zakochani ... z wyjątkiem
mnie! ... Ale mniejsza z tym, że lepiej!
Składniki:
- 3 jajka na twardo
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 szklanka soku z buraków
- 1/3 filiżanki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- majonez
- musztarda
- słodka papryka
Karton złóż na pół. Jego koniec obwiąż gumką. W środku kartonu
ułóż jajko a na nie połóż ołówek aby z jednej storny przytrzymywała go gumka.
Teraz obwiąż drugą stronę kartonu wraz z ołówkiem. Tak przygotowane jajka włoż
na 1,5 godziny do lodówki.
Wyjmij jajka z lodówki, usuń delikatnie ołówek i oto jajko ma
kształt serca!
Jeśli nie możesz znaleźć sok z buraków, można również
przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od
wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną wody. Sok z buraków jest gotowy!
Do miski wlej sok z buraków, dodaj cukier i ocet. Dokładnie
wymieszaj do rozpuszczenia się cukru.
Za pomocą łyżki włóż jajka do roztworu. Wyjmujemy je aż nabiorą
koloru. Trzeba być cierpliwym!
Pokrój jajka na pół. W osobnej misce wymieszaj żółtko z
ugotowanych jajek, majonez, musztardę i paprykę.
Przygotowaną masę ‘nafaszeruj’ jajka.
Twoje danie jest gotowe!
A oto najbardziej romantyczne, jakie robiłam! Oszałamiający wachlarz kolorowych jaj
w kształcie serca!
Cześć! Do zobaczenia następnym razem!
0 komentarze:
Prześlij komentarz