Dziś zapraszam na kolejny przepis! Tym razem jest to coś romantycznego.
Dziś chcę poświęcić przepis wszystkim zakochanym! Wszyscy są zakochani ... z wyjątkiem
mnie! ... Ale mniejsza z tym, że lepiej!
Składniki:
- 3 jajka na twardo
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 szklanka soku z buraków
- 1/3 filiżanki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- majonez
- musztarda
- słodka papryka
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRSGlXApwPDqirH5jjBldNXi_8LpOiCvBnTzBrVcvFVy80uDYZAFm3wr77tP5r5K3Bo32dAcHRZF0j6_F5rl-Q3hMYXEObpNLMQBCfKNpyy-z2JMeRJhD28G5dGQ5oBtBGKTEUWIELObE/s1600/06_ingredienti-300x300.jpg)
Karton złóż na pół. Jego koniec obwiąż gumką. W środku kartonu
ułóż jajko a na nie połóż ołówek aby z jednej storny przytrzymywała go gumka.
Teraz obwiąż drugą stronę kartonu wraz z ołówkiem. Tak przygotowane jajka włoż
na 1,5 godziny do lodówki.
Wyjmij jajka z lodówki, usuń delikatnie ołówek i oto jajko ma
kształt serca!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnpJZHKWZwTO_hKs-5vrrRtABU8oo-n817LLMCnhgjREcvl7xoT5z58lGTb8l0FG6M7gQNPnDyp8MEEMv5y7OOYwhfQd3t7nxAnzjKY-FPVOFNcdzvkpe383IhjMB7gNyhyD3e9-PpUBo/s1600/06_preparazione1-200x300.jpg)
Do miski wlej sok z buraków, dodaj cukier i ocet. Dokładnie
wymieszaj do rozpuszczenia się cukru.
Za pomocą łyżki włóż jajka do roztworu. Wyjmujemy je aż nabiorą
koloru. Trzeba być cierpliwym!
Pokrój jajka na pół. W osobnej misce wymieszaj żółtko z
ugotowanych jajek, majonez, musztardę i paprykę.
Przygotowaną masę ‘nafaszeruj’ jajka.
Twoje danie jest gotowe!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvVCKoL-6GJZ0GiuZ7OcRR2FKAth7RVMMeoV6WSR_wbV-6efjftu_7gD-5rCWEMdPV3ySC-HN-ehv7zAElJ1zNbSsQnAT9o74qVQ_G8cCNwUi9JPTkvpi0N2l0e2vXvYpOnPPwEufqPQI/s1600/06_presentazione-300x200.jpg)
Cześć! Do zobaczenia następnym razem!
0 komentarze:
Prześlij komentarz