Witaj! Dziś chcę spróbować przygotować przekąski w kształcie nut.
Składniki:
![składniki do precli](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uFDJEJpjb2PB00GsY3SeF7_C18-POHLazh7xY9vkB6-sqD777o6gtERYU9OW2x5Zr8W3zleXiD0pI6EuOc6FtV8VsTuUC914JpBcOuDPKrAyaVgOosUZK_kAhx0sqjR23kH0dnS6Mn3it2gwCKKVW9zOSI=s0-d)
- 4 arkusze ciasta francuskiego
- 300 g sera żółtego
- 6 plasterków szynki gotowanej
- 6 plasterków grillowanej cukinii
- 1 żółtko do posmarowania
- mak
Przygotowanie:
Najpierw włącz piekarnik do 190 stopni.
Rozwinąć ciasto i delikatnie rozwałkuj.
Arkusz posmaruj jajkiem.
Na ciasto kładę ser , a następnie szynkę. To samo robię z cukinią.
Przykrywam arkuszem ciasta i za pomocą foremki w kształcie nutki wycinam ciasto.
Na koniec nutki wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 18-20 minut, aż do złotego koloru.
Olga dała mi świetny pomysł na dekorację talerza.
Z octu basamico rysuję piękny klucz wiolinowy i kilka linii. Na tej dekoracji układam nutki.
Do zobaczenia!
0 komentarze:
Prześlij komentarz